Virtuaalitodellisuus

Virtuaalitodellisuus autoteollisuudessa

Volkswagen kehittää virtuaalitodellisuuden ratkaisuja tuotanto- ja logistiikkatoimintaan. Yhtiön mukaan virtuaalitodellisuuden-silmikot ja ohjaimet mahdollistavat uudenlaiset yhteydet esimerkiksi Tsekissä sijaitsevasta logistiikkahallista autojen tuotantoon Wolfsburgissa.

Volkswagenilla on kehitetty tuotantoon ja logistiikkaan virtuaalitodellisuussovelluksia, joiden avulla osallistujat voivat tavata virtuaalisesti yhteisessä VR-huoneessa.  Testivaiheen jälkeen Volkswagen-konserni on nyt ensimmäinen autonvalmistaja, joka kehittää VR-ratkaisuaan taiwanilaisvalmistaja HTC:n VIVE-VR-järjestelmällä.

Kaikilla autonvalmistajan työntekijöillä on pääsy kaikkiin olemassa oleviin VR-elementteihin sekä olemassa oleva tieto alustan kautta.

’’Näin mahdollistetaan sen, että erilliset yksiköt voivat toteuttaa nopeasti uusia käyttötapauksia, liikkua yhdessä VR-sovelluksessa ja suunnitella uusia työnkulkuja interaktiivisesti.’’

Logistiikkaryhmä kuvaa puolestaan virtuaalitodellisuusratkaisujen tuomaa lisäarvoa. Hänen mukaansa uuden VR-teknologian käyttöönotto on tärkeä askel kohti tulevaisuuden autoteollisuuden verkottunutta digituotantoa.

”Voimme jatkossa olla virtuaalisesti osallistua työryhmiin ja tukea virtuaalisesti toisen konsernibrändin asiantuntijoilta. Tämä tekee tiimityöstämme paljon helpompaa ja säästää myös paljon aikaa.”